Om kenneln

Jag som driver kenneln heter Jens Stetter. Jag är till yrket veterinär och jobbar med hund och katt. Mina stora fritidsintressen är hundar, hundträning och jakt, och då självklart jakt med hund.
 
Jagat har jag gjort sedan barnsben, då min morfar tidigt tog med mig ut i skog och mark. Jag köpte min första egna tax 2006 av Liselott Ringman som har Kennel Härsmes. Härsmes Mira har sedan blivit stamtiken i min kennel och har två kullar efter sig med olika hanar.
 
Målet med min avel är att ta fram friska, trevliga, mentalt stabila och duktiga jakthundar som även ser bra ut. Uppfödningen bedrivs i liten skala med målet att varje parning ska ha potential att höja rasgenomsnittet -både vad gäller hälsa och jaktliga prestationer. Då jag själv arbetar inom djursjukvården är självklart hälsan något jag inte viker en tum på när jag väljer mitt avelsmaterial -det har högsta prioritet. Därefter värderar jag jaktliga meriter högst. I min avel använder jag inga hundar med enbart anekdotiska meriter om jaktliga prestationer, utan jag vill ha drevprovsmeriterade föräldrar flera led bakåt i stamtavlan.
 
För att driva aveln framåt och för att få ett kvitto på det avelsarbete jag gör är det viktigt för mig att valparna jag säljer någon gång i livet startas på ett drevprov och visas på en utställning. För att främja detta har jag som policy att jag betalar anmälningsavgiften till första utställningen och första drevprovet.

Besök gärna min sida på Facebook och gilla kenneln www.facebook.com/drevmossens